Vítajte v kategórii Prosecco v našom e-shope! - Výrobca - Bepin De Eto

Ponorte sa do sveta jemných bubliniek a talianskej elegancie s našim výberom Prosecco. Toto šumivé víno pochádza z viníc na severe Talianska, konkrétne z regiónov Veneto a Friuli. Pre tých, ktorí si potrpia na najvyššiu kvalitu, ponúkame Prosecco z prestížnych oblastí DOCG Valdobbiadene Conegliano a Asolo. Samozrejme, nájdete u nás aj kvalitné Prosecco DOC.

Prosecco je ideálnym nápojom na letné osvieženie alebo ako príležitostný spoločník pri odpočinku. Vďaka rôznym úrovniam cukornatosti je skvelé nielen na popoludňajší pohárik, ale aj ako elegantný doplnok k jedlu.

Čo robí Prosecco výnimočným?

V roku 1962 sa skupina talianskych vinárov rozhodla založiť Consorzio di Tutela del Prosecco di Conegliano Valdobbiadene s cieľom chrániť a propagovať kvalitu týchto vín. Ich úsilie bolo odmenené, keď im v roku 2009 bola priznaná najvyššia kvalita - Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG). DOCG vína prechádzajú prísnymi testami kvality, vrátane kontroly na viniciach, chemických analýz a oficiálnych ochutnávok.

Rôzne kategórie Prosecco DOCG

Prosecco DOCG

Toto Prosecco pochádza výlučne z kopcov medzi Valdobbiadene a Conegliano a je vyrobené prevažne z odrody Glera. Vyskúšajte verzie Extra Brut, Brut, Extra Dry a Dry, ktoré sa líšia podľa úrovne zostatkového cukru.

Prosecco DOCG Rive

Rive vína pochádzajú z najstrmších a najkvalitnejších viníc, označovaných ako "Rive". Tieto vína majú nižší výnos na hektár a sú zberané ručne, čo zaručuje ich jedinečnú kvalitu.

Prosecco DOCG Cartizze

Cartizze je považované za absolútnu špičku medzi Prosecco. Pochádza z malého územia o rozlohe len 107 hektárov a ponúka komplexné tóny jabĺk, hrušiek, citrusov a mandlí.

DOCG Sui Lieviti (Col Fondo)

Tradičné prosecco na kaloch, so sedimentom vo fľaši, ktoré sa vyrába v štýle Brut Nature. Toto živé, ľahko zakalené víno má jemné bublinky a charakteristickú vôňu čerstvo upečeného chleba.

Ako sa vyrába Prosecco

Prosecco sa vyrába tankovou metódou (Charmat alebo Martinotti), kde druhotná fermentácia prebieha v tlakových tankoch. Tento proces je jedným z hlavných rozdielov vo výrobe prosecca a šampanského, kde druhotná fermentácia prebieha vo fľašiach.

Odrody Prosecca

Hlavnou odrodou je Glera, ktorá tvorí minimálne 85% zmesi. Okrem nej sa používa aj Verdiso, Perera a Bianchetto, ktoré dodávajú vínu rôzne šťavnaté a ovocné tóny.

Skladovanie a servírovanie

Prosecco si najlepšie vychutnáte v roku nasledujúcom po zbere. Fľaše by mali byť skladované na chladnom a suchom mieste, mimo svetla a tepla. Odporúčame podávať pri teplote medzi 6 ° a 8 °C v tulipánových pohároch, ktoré umožnia oceniť bohatú vôňu a jemné bublinky.

UNESCO

Kopce Conegliano Valdobbiadene boli v roku 2019 uznané ako súčasť svetového dedičstva UNESCO. Táto krajina je príkladom tradičného ľudského osídlenia a interakcie človeka s prírodou, čo len podčiarkuje unikátnosť a kultúrnu hodnotu Prosecca.

Preskúmajte náš sortiment a objavte kúzlo Prosecca! Na zdravie! 🥂

100% tovaru na sklade

Všetko skladom pripravené na odoslanie! 📦
Vaša objednávka bude doručená rýchlo a spoľahlivo.

Jednoduchosť a bezpečnosť nákupu

Nákupy bez obáv, bezpečne a jednoducho! 🔒
Plaťte kartou, online prevodom alebo na dobierku. Naša zákaznícka podpora je k dispozícii 24/7 aj s odborným poradenstvom!